Trilógia

Az 1986-os kiadás (még a kommenizmus alatt)

Az egyik szomszédom nagy sci-fi rajongó volt. Bocsánat, még most is az, bár már nem a szomszédom. Annak idején járt nekik a Galaktika folyóirat és számtalan könyvük volt a műfajban. Emlékszem, egyszer egy Nemere István művet el is olvastam a “könyvtárukból”.

Magam sem gondoltam volna, hogy majd egyszer újra kezembe veszek egy Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatban megjelent regényt. Mégis bekövetkezett.

Ennek az oka, hogy C. S Lewis művei nagyon érdekeltek, jó volt a reputációja. Tudtam, hogy komoly keresztény irodalmat is alkotott. Megismertem a Narnia sorozatát, benne elolvastam – természetesen – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény c. történetet (valamikor régen az Evangéliumi Kiadó, később egy katolikus kiadó, majd a Harmat adta ki – borítók itt a moly.hu-n).

Aztán elkezdett érdekelni a háromkötetes trilógia: A csendes bolygó, Perelandra, A rettentő erő. Ekkor tudtam meg, hogy az első könyv még a kommenizmus alatt, a Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatban megjelent. Így egy antikváriumból olcsón beszereztem. Igazi kuriózum. Arról nem is beszélve, hogy a történet egyik fontos üzenete az evangélium, mégha árnyaltan és burkolt formában is. A Megváltás és annak szükségessége, elkerülhetetlensége ott lebeg a sorok között.

Egyébként az egész trilógiát ajánlom elolvasásra. Nem mondom, hogy még egyszer előveszem – ezért vásárlás helyett a könyvtár sem rossz opció -, de nem szabadott volna kihagyni az életemből. Aki pedig kedveli a tudományos-fantasztikus írásokat, azoknak a polcáról nem hiányozhat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s