Mit molyolsz?

Egy időben – vagy 20 éve – szüleimmel mi is felkaptuk a kérdést: Mit molyolsz? Ma már mindenki tudja, a kérdés arra vonatkozik, hogy valaki szöszmötöl, apróságokkal eltölti az időt, nem halad a munkájával, nem történik semmi, pedig kéne.

De nem erről szeretnék írni, hanem egy másik kifejezésről, a könyvmolyról. Ugye, mindannyian tudjuk, hogy azokat az embereket hívják így, akik sokat olvasnak. Lehet pozitív is a jelentése, de sokszor negatív jelzőként használják, szembe állítva azzal, hogy ki lehetne menni a levegőre, játszani, hancúrozni.

Holott mindkettőre szükség van. A mozgásra is és egy kis könyvmolyságra is. Ne csak akkor olvasson a gyerek, amikor beteg.

Könyves játszótér

Innen kapta nevét a magyar internet egyik legnagyobb könyvadatbázisa, a moly.hu. Fontosnak tartottam megjegyezni és megemlékezni arról, hogyha valamely könyvnek, szerzőnek, könyvborítónak szeretnénk utánanézni, akkor erre kiválóan alkalmas.

A google sokszor elvész a részletekben, vagy éppen a kereskedelmileg fontos, finanszírozott site-okat helyezi előtérbe – mert azok profibban vannak megírva, cimkézve -, ezért a keresés lassan megy, nehezebben találjuk meg azt, amit keresünk. Ilyen szempontból a speciális, külön, erre a célra szakosodott adatbázisok alkalmasabbak. Szóval, ha könyvet keresünk, akkor remek hely a moly.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s