Ni!

A lovagok, akik azt mondják: “Ni!” elborult elméjű, mégis rettenetes katonák, akik a szerencsétlen földi halandóból kicsikarják az utolsó rekettyését is. Náluk már csak a nyúl félelmetesebb, akin túl… van a megoldás. Hol? A nyúlon túl! De a megpróbáltatások között a Fekete Lovaggal vívott küzdelem a legmegrendítőbb, ő nem mondja, hogy “Ni!”

A fekete lovag, levágott karral

Igen, a Gyalog galopp c. filmből vett jelenetek ezek, miként a HVG, vagyis a Heti Világgazdaság (annak idején ezen a néven indult a hetilap) legújabb borítóját is megihlette a film. Vagyis inkább a jelenlegi gazdasági helyzet juttatta eszükbe az “alapfilmet”.

A korosztályomból kevés ember az, akinek nem jelentenek semmit a fenti kifejezések, de nem biztos, hogy mindenkinek azonnal beugrik a jelenet, a legújabb HVG-t látva. Ezért elmagyarázom.

Artur Király szembe találja magát a Fekete Lovaggal, aki őrzi az utat és nem akarja továbbengedni. Küzdelemre kerül sor. A harc során a Király levágja a Lovag mindkét karját, aztán mind két lábát. Közben a Lovag továbbra is küzd, eszeveszetten, észre sem veszi, hogy a küzdelemre lassan képtelenné válik. Aztán amikor már se lába, se keze, akkor felkiált:

“Jó, kiegyezek döntetlenben!”

A lap szerkesztői ezzel a jelenettel illusztrálják a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küzdelmét. A jelenetben a Fekete Lovag a Kormány, Artur Király pedig az IMF. Tovább nem magyarázom, az elmúlt hetek híradása erről szólt. Hogyan tovább Magyarország gazdasága?

A jelenet megnézhető itt: klikk-indavideo.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s