Ismét itt az idő: költözünk…

… vagy legalábbis tervezzük.

Ha már a fecskét és a gólyát emlegettem az előző bejegyzésben, akkor feltétlenül szólnom kell a kórházi költözésekről. Nemsokára ismét közeledik a szezonja. Persze – a madarakkal ellentétben – nem az évszak vagy az időjárás határozza meg, mikor kell egy osztálynak más helyen újraindulnia, de a bekövetkezése mégis hasonlóan hektikus és előre meg nem jósolható, akár az időjárás áprilisban.

Gondoljunk csak arra, hogy vagy húsz évig nem történt semmi. Minden ugyanott volt az egri Markhot Ferenc Kórházban, ahova az 1980-as évek elején a Knézich Károly utcai tömb elkészültekor elhelyezték. Aztán egyszer csak a kórházé lett a volt nővériskola a patakparton. Jött a változás, költöztek belgyógyászatok, a Baktai útról pedig bejött a psychiátria a Markhot Ferenc utcai történelmi épületbe (1909-ben készült), felújítást követően. De jobban nem mennék bele a részletekbe. A lényeg, hogy aztán megint csend következett, de csak néhány évig.

Jött a nagy durranás, megérkezett a HospInvest. Nemcsak füstje volt a dolognak, hanem lángja is. Nagyon sokan megégtek. A változás pedig ismét osztályok költözését hozta magával. Hosszú lenne felsorolni, hány osztály költözött, de az infektológiáról azért kell megemlékeznem, mert annak aktív részese voltam. Gyakorlatilag 24 óra alatt kellett áthelyezni az osztályt úgy, hogy a betegellátást ne veszélyeztesse. Végül is hétvége volt, ráadásul halottak napja (november 1.). Így csendben, gyorsan: sikerült. Hétfőre pedig gyakorlatilag teljes volumennel működhettünk. A részletektől megkímélem az olvasót, de az biztos, hogy éltre szóló élmény és emlék marad.

Most ismét itt állunk: a nagy beruházás előtt. 5 milliárd forintból új tömb és osztályfelújítások történnek, ismét költözni kell majd. Újra csak kikerülöm az osztályok felsorolását, de ismét érintett vagyok: most a Higiéniai Osztályt fogjuk új helyre költöztetni. Nagy lesz, szép lesz, korszerű lesz, a XXI. századnak megfelelő kialakítással és felszereltséggel. Reményeim szerint 4 évvel a megelőző költözéshez képest ismét belevágunk egy új hely birtokba vételéhez. Akkor az infektológia – ma már jó helyen van -, most a higiénia következik.

Erről folynak már most az egyeztetések a kórházban. Örömteli egyeztetések, várjuk az új tömböt és a korszerűbb kórházat. Csak lenne meg az első kapavágás!

Ha túl vagyunk rajta, talán 2012 nyarán, akkor feltétlenül be fogok róla számolni ezen a fórumon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s