Az Ő nyomdokain…

Az Ő nyomdokain
Mit tenne Jézus? WWJD?

Ritkán tesszük meg, pedig megváltozna a világ, ha minden keresztény feltenné a kérdést: “Mit tenne Jézus?”

A regény szerint Raymond városában megváltozott. Henry Maxwell tiszteletes kampányt indított, amiben fogadalomra hívta fel gyülekezetének tagjait, hogy a hétköznapokban (a hétköznapok fogságában) tegyék fel minden egyes döntés során a kérdést: Mit tenne Jézus? Mit tenne ott, akkor, az ő helyében? Gondolkozzanak el és eszerint cselekedjenek.

A történetben leírt, Chicagoig elható ébredés eseményei elgondolkodtatóak. Figyelmeztet minden embert, minden keresztény hívő embert.

Vajon megtörténhetne-e mindez itt, Magyarországon. Nehéz kérdés. A politikai kavalkád, sőt káosz, ami jelenleg uralja országunkat, valamint a jelenlévő és közeledő nehézségek alapján reménytelennek tűnik. Mégis! Meg kellene próbálni kicsiben, saját életünkben. Hiszen Jézus független az aktuális politikától, független a földi események folyásától. Ő képes rá.

A könyvet a Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány adta ki évekkel ezelőtt. Ez a kiadó igen értékes és hiteles keresztény irodalmat terjeszt. Hátterében a Budapesti Szabad Evangéliumi Gyülekezet áll, egy teljesen autonóm evangéliumi közösség. A könyvet feleségem kapta kölcsön unokatestvérétől, Bátor Erzsébettől (Böbe), magam is elolvastam. Ezúton is köszönjük.

2012. április 6. UPDATE

Közben megtaláltam a feleségem egyik karkötőjét, amit még Tóalmáson (WOL) kapott tavaly. Ott, ahol már 20 éve is megfordultunk (20 év múlva…).

WWJD - What would Jesus do? - Mit tenne Jézus?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s