Tanulságos történetet olvastam

A legnagyobb bűnös (ismeretlen szerző)

Minden gyermekóra (értsd: gyermek-bibliaóra) után kaptak a gyerekek egy cédulát, amin mindig volt valamilyen házi feladat. Marcsi utánanézett a Bibliájában, és általában rögtön meg tudta válaszolni az összes kérdést. Hamar megtalálta Jézus tizenkét tanítványának nevét, a legöregebb emberek életkorát, és megállapította, hány ember menekült meg a bárkában (Noé bárkájában).

Ez alkalommal így szólt a feladat: “Írd le a legnagyobb bűnös nevét, akit ismersz!” Újra meg újra elolvasta a különös kérdést. Vajon hol találhatná meg a feleletet? Iskolába menet látott egy részeg embert. Ez a férfi biztosan nagy bűnös volt, de nem tudta a nevét. Az iskolatársairól is tudta Marcsi, hogy elkövettek egy-egy tiltott dolgot. De ki volt a legnagyobb bűnös? Vagy talán a Bibliában kell keresni a választ? Az előző héten Marcsi édesapja egy férfiról olvasott a Bibliában, aki a legnagyobb bűnösnek nevezte magát.

– Apa! – kiáltotta Marcsi már elég türelmetlenül, mivel végre le akarta zárni ezt a dolgot. Hol van az a történet, amit a múlt héten olvastál nekünk? A következő gyerekórára szükségem van a legnagyobb bűnös nevére, akit ismerek.

Édesapja barátságosan magyarázta:

– Nos, a Timóteushoz írt első levél első fejezetében olvashatod, hogy Pál így nevezte magát. – De – fűzte hozzá elgondolkodva egy kis szünet után – gondolod, hogy tényleg jól értetted a kérdést? Olvasd csak el gondosan még egyszer!

Marcsi most már tényleg nagyon izgatott lett. Végül is már hosszú ideje gondolkozott a kérdésen. Kelletlenül engedelmeskedett édesapjának. “Írd le a legnagyobb bűnös nevét, akit ismersz!” – volt olvasható a kis cédulán.

Végül a szívében támadt csendes hangra hallgatott, és egy pillantást vetve édesapjára, határozottan a saját nevét írta a cédulára. Marcsi édesapja örült, hiszen a kislánya megértette, hogy ő maga ez a bűnös. Lefekvéskor ezt suttogta Marcsi fülébe:

– Az Úr Jézus szereti a bűnösöket, Marcsi. Kérd az Ő bocsánatát!

János apostol első levele 1. rész, 9. verse: “Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz Isten; megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.”

Forrás: Útmutató gyermekeknek az örök élethez (Evangéliumi Kiadó)

Tanulságos történetet olvastam” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s