Két jó barát kalandja

Úgy érzem fel kell hívnom a figyelmet valamire: Értékes rajzfilmsorozat született, és remélem nem is fejeződik be, vagyis folytatódik!

Tudom, kissé lemaradtam, mert 2010 óta több mint ötvenezer néző látta a mozikban, nem is beszélve az internetes rövid részletekről és a CD-ről, DVD-ről. De most eljutott az otthonunkba is ez az édi-bédi sorozat. Ezért megemlékezem róla.

A zenéje figyelemfelhívó, dallama egyszerű és fülbemászó, ezért pillanatok alatt akaratlanul is elkezdi az ember énekelni dúdolni (velem is megtörténik, ha a fiúk nézik).

Az egész kitalálója Bartos Erika, aki igen kreatív szerző. Azt írja: “A Bogyó és Babóca történeteknek kifogyhatatlan tárháza van a fejemben. Tengernyi ötlet van már előkészületben, ha rajtam múlik, sosem lesz vége a sorozatnak.” – reméljük így is történik majd. Munkatársaival együtt valami olyan maradandót alkottak, mint Zdenek Miler, a Kisvakondról szóló sorozat megalkotója.

Két jó barát kalandja” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Szervusz Zoli!

  Köszi, hogy itt is megosztottad, mi is nagyon szeretjük Bartos Erikát!

  Vannak még nagyon édes versei is (Gergőm 9. éves) egyedül olvassa ezeket!
  Valamint az Anna, Peti és Gergőke sorozat is Hozzá kötődik. Ezek is nagyon aranyosak,
  esti meseként sokszor olvassuk! 🙂

  Puszi a Családnak!

 2. Kedves Zoli!
  Bartos Erika valami nagyon találót és eredetit alkotott ezzel, és a családjáról szóló sorozatával. Az adu ász, hogy ezek a történetek bármelyikünkkel megeshettek (volna), ezért nagyon közel áll a gyerekekhez. Érdekes látni a sorozaton, hogy fejlődnek a figurák, valószínű már a sikerrel megérkezett profi tanácsadói háttérnek köszönhetően. Nagyon tetszik az épületek, hidak stb. megrajzolása az építészmérnöki múltnak- férjnek köszönhetően.
  Gaboca hozzászólására reagálnék még. A versei tényleg “édesek”, de sajnos nem irodalmi értékűek. A nyelvi, stilisztikai bakik engem nagyon zavarnak bennük. Ilyen gyermekirodalmi múlttal, amivel kis hazánk rendelkezik, nehéz labdába rúgni.

  Szia: Cili

  1. Kedves Gabi és Cili! Örülök a hozzászólásoknak. Valóban “örök darab” készült, tartós értékek. Klassz. Üdv, Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s