Inszomnia

Nem iszom-nia! Azonnal tegyük le a poharat! Nem az ivással, hanem az alvással van kapcsolatban.

Inszomnia = alvászavar. Melyikünk ne találkozna a kérdéssel személyesen, szemtől szembe? Kinek ne lennének problémái az alvással, amikor stresszes időszakon megyünk keresztül? Mindenkivel megesik, van aki krónikusan szenved tőle.

A napokban került kezembe ismét a Purebl György orvoskollégám és barátom által összeállított: 100 kérdés-felelet az inszomniáról c. füzete. 35 oldalban remekül összeszedte a téma kapcsán felmerülő kérdéseket, a válaszok rövidek, tömörek és velősek.

Korábban szimpóziumokon gyakran tartottunk háziorvosok számára előadásokat, ő pszichiáterként az alvászavarról, én pedig légúti fertőzésekről. Így aztán olyan sokszor hallgattuk meg egymás előadását, hogy mondtuk is: ő az inszomnológusok (alvászavarokkal foglalkozó szakember) között a legjobb infektológus (fertőző betegségekkel foglalkozó szakember), én meg az infektológusok között a legjobb inszomnológus. Hát így találkoznak – talán egymástól távolinak tűnő – szakmák és szakemberek az orvostudomány széles palettáján.

A füzetet a sanofi-aventis adta ki, hátha megér újabb kiadást is. Ajánlom minden kedves “alvászavaros” olvasónak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s