Hír-adás-technika

Hogyan terjednek a hírek? Évszázadokon keresztül az emberek papírra írt levelekben kommunikáltak. Nagy távolsá­gok áthidalására alkalmazták. Lassan, ritkán fordult a posta. De mi van, ha gyakran talál­kozunk egymással, mondjuk egy helyi keresztény gyülekezetben, szükségünk van egyáltalán írásos kommunikációra? Igen! Csoportok, mint például egy nagyobb helyi közösség számára is fontos, hogy a hírek minél biztosabban célba jussanak.

“…kapcsok és kötelékek által…” Kiből az egész test, a kapcsok és kötelékek által segedelmet vévén és egybeszerkesztetvén, nevekedik az Isten szerint való nevekedéssel. (Kolossé levél 2. fejezet 19. verse)

Pál apostol nagy hangsúlyt helyez a hívők közötti kommunikációra. A gyülekezet alapvető tulajdonsága az összetartás, ehhez kommunikációra van szükség, kicsiben és nagyban. Jézus Krisztus azt várja, hogy az övéi egy hullámhosszon legyenek. A Krisztus Testében a kapcsok és kötelékek ezt szolgálják. Ha egy kegyelmi ajándék a közösségen belül nem a hívők szorosabb kapcsolatát szolgálja, akkor elvétettük a célt.

A téma mindenképpen elgondolkodtató, mint ahogyan efelől közel egy éve Biatorbágyon, egy konferencián elmélkedtünk szeminárium keretében. A teljes cikk a mellékelt dokumentumban olvasható: klikk ide a letöltéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s