Pillanatnyi statisztika…

Állítólag Churchill mondta: Azt a statisztikát hiszem csak el, amit én hazudtam… (“I only trust those statistics that I’ve falsified myself”) Nos, ez csak részben igaz. Különösen ma, amikor az internetes oldalak mindenféle információt gyűjtenek, raktároznak, feldolgoznak, akkor azért bizonyos szempontból korrekt adatokat igenis kaphatunk.

Ez az internet. A publikáció mindössze néhány klikkelés és a kereső-motoroktól függően az emberek eljutnak oda, hogy olvassák gondolatainkat. Megnéztem, hogy miket olvasnak az emberek a masza.net oldalon és milyen kereső kifejezések a leggyakoribbak, amivel rátalálnak az oldalra. Az apropót a mai 30 ezredik megtekintés adta.

A száz fölötti egyedi oldalmegtekintések (természetesen nagyrészüket a főoldalon ömlesztve nézik meg az emberek)
A száz fölötti egyedi oldalmegtekintések (természetesen nagyrészüket a főoldalon ömlesztve nézik meg az emberek)

Érdekes: a Vegyépszer által gyártott permetező kérdése gyakori, vagy éppen a Hosszú haj vs. rövid haj. A Miatyánk témája meglepő, a Bolyki-torony nem annyire (egri specialitás). A hutteriták frekvenciája a National Geographic sorozatának köszönhető. A fokhagyma leves pedig egyszerűen finom…

Lássuk a keresőszavakat:

A keresőszavak listája igen hosszú, sok oldal. Csak a 20 találatnál többet elérteket tetteim ide.
A keresőszavak listája igen hosszú, sok oldal. Csak a 20 találatnál többet elérteket tettem ide.

Persze ez csalóka, hiszen több szó más kombinációban többször is előfordul. De támpontnak ez is jó, ahhoz, hogy láthatjuk: mi érdekli az embereket. Némelyik szó vagy téma meglepő, mert nem gondoltam volna, hogy ha írok róla, bárkit is érdekelhet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s