pláza cica – entellektüell cica

Ebben a cica szóban eleve van egy negatív felhang. Sőt, ha nem eredeti jelentésében, méghozzá a háziállatra használjuk, hanem nőre, akkor csak negatív lehet. Mindenképpen arra utal, hogy valaki túlságosan cicomázza magát. Sőt, ez a külcsín még ki is hangsúlyozza a hölgy esetlenségét, sokszor butaságát.

Hát el tudjuk képzelni a plázákban lebzselő, műveletlen, női dolgokkal “agyonterhelt” gondolkodású csinibabákat. Akkor képzeljük el ugyanezt intelligensebb formában. Ez persze már eleve feltételezi, hogy a hölgy meg sem fordul a plázában. Érzi, hogy jelenléte a plázában csak mínusz pont lehet.

Entellektüell cicának nevezném azokat a csinos hölgyeket, akik számára az olvasottság, nézettség, képzettség túlnő értelmi képességeiken, sőt életképességükön is. Strapabírásuk minimális, hangulatuk ingadozó, félénkek, de közben személyes kapcsolataikban uralomra törnek, lelkileg kegyetlenek, mégha a való világban egy légynek sem tudnának ártani. Nem, ahhoz gyengék. Ismeretanyaguk az égig tornyosul, de alkalmazni nem tudják. Hozzászólnak mindenhez, mégsem tudják a dolgok gyakorlati oldalát megfogni. Ezáltal tudásukból bölcsesség alig lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s